Het kan anders

Het kan anders

Een begrafenis kan op verschillende manieren worden vormgegeven
Wat betreft de huidige rouwplechtigheden zijn de tijden veranderd. Het afscheid nemen van een dierbare mag u tegenwoordig op geheel eigen wijze invullen en maken dat een uitvaart recht doet aan een overledene. Soms is dat een locatie, een aankleding, de natuur, de muziek of mooi gekozen woorden.
 
Contact maken
Krijgen wij een melding van overlijden, dan komen we eerst zelf naar u toe om kennis te maken, om uw wensen te bespreken en om de laatste verzorging te doen. Dit laatste onderdeel: het wassen, verzorgen en kleden van de overledene, doen we bij voorkeur samen met de nabestaanden. Ook eventuele kleinkinderen betrekken we hierbij. Maar we drinken eerst in alles rust koffie.
Voor de nabestaanden is deze verzorging een laatste mogelijkheid om nog iets voor een dierbare te doen, een kans om iemand nog aan te raken, te voelen, te verzorgen en te liefkozen. We bemerken dat het een positieve invloed heeft op de rouwverwerking.
Ook wijzelf ervaren het belang van het gezamenlijk verzorgen van een overledene. De gesprekken die hierbij worden gevoerd helpen ons de betreffende familie of vriendenkring alvast een beetje te leren kennen.
 
Afscheid samen
Er is veel meer mogelijk dan u denkt, en vaak ook zonder extra kosten. Daarom nemen we de tijd om een uitvaart uitvoerig met u door te nemen. Uw vaste uitvaartleider komt dagelijks op bezoek om de details met u te bespreken of om gewoon een kop koffie te drinken. Zo kan hij of zij antwoord geven op vragen die niet zijn gesteld en voorstellen doen die u niet tot de mogelijkheden rekende. Op die manier creëren we stapsgewijze een uitvaart die recht doet aan de overledene.

                         

Klein gezelschap
Wanneer wij een uitvaart verzorgen, schuiven we de plechtigheid niet af op de medewerkers van de begraafplaats. Dat houden we zelf in de hand, precies zoals we dat met u hebben afgesproken.
Bent u met een klein gezelschap, dan regelen we de informele familiekamer in het uitvaartcentrum, de kerk of thuis. Hier is misschien geen catering, maar we zorgen er persoonlijk voor dat iedereen een kop koffie met iets erbij krijgt. Eenieder die wil spreken, krijgt daarvoor gelegenheid. Gesproken woord wisselen we af met muziek. Mocht u daar prijs op stellen, dan spelen de uitvaartleiders Wendy en Reinier uw favoriete liederen live met zang en gitaar. Op deze manier realiseren we samen een informeel afscheid.
 
Intieme sfeer
Meestal wordt na de uitvaartplechtigheid een condoleance gehouden. Mocht u uitgebreid gelegenheid tot condoleren willen geven en daarvoor niet al te veel kosten wil maken, dan kunt u een condoleance thuis houden. Daarvoor hebben wij een uniek concept gemaakt.
Bij een condoleance aan huis hoeft u, indien u dat wenst, zelf niets te doen. Alle benodigde materialen dragen we zelf aan, we verzorgen de koffie, iets lekkers, doen de bediening en maken alles weer netjes op orde voordat we vertrekken.
 
Goedkoper dan u denkt
Bij Elias uitvaartzorg betaalt u gemiddeld veel minder en krijgt u meer dan u had verwacht. Bekijk onze pakketten en laat u verrassen door de mogelijkheden.
Een andere veel voorkomende misvatting is dat u verplicht bent om uw uitvaart via uw verzekeraar te laten verzorgen. Onder “elders verzekerd?” leest u meer hierover. U BENT VRIJ OM TE KIEZEN en wij behandelen dit graag voor u.
Komen de uitvaartkosten geheel onverwacht en hebt u geen uitvaartverzekering en/of hebt u onvoldoende eigen geld. Geen probleem, we komen u tegemoet met een renteloze betalingsregeling.
 

Contactformulier

Wilt u dat wij contact met u opnemen? Vult u onderstaand formulier in, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.