Samen op weg

Samen op weg

Traditioneel in een kerk of op en eigen locatie.
Een begrafenis kan op verschillende manieren worden vormgegeven
Wat betreft de huidige rouwplechtigheden zijn de tijden veranderd. Het afscheid nemen van een dierbare mag u tegenwoordig op geheel eigen wijze invullen en maken dat een uitvaart recht doet aan een overledene. Soms is dat een locatie, een aankleding, de natuur, de muziek of mooi gekozen woorden.
 
Contact maken
Krijgen wij een melding van overlijden, dan komen we eerst zelf naar u toe om kennis te maken, om uw wensen te bespreken en om de laatste verzorging te doen. Dit laatste onderdeel: het wassen, verzorgen en kleden van de overledene, doen we bij voorkeur samen met de nabestaanden. Ook eventuele kleinkinderen betrekken we hierbij. Maar we drinken eerst in alles rust koffie.

Samen
Voor de nabestaanden is deze verzorging een laatste mogelijkheid om nog iets voor een dierbare te doen, een kans om iemand nog aan te raken, te voelen, te verzorgen en te liefkozen. We bemerken dat het een positieve invloed heeft op de rouwverwerking.
Ook wijzelf ervaren het belang van het gezamenlijk verzorgen van een overledene. De gesprekken die hierbij worden gevoerd helpen ons de betreffende familie of vriendenkring alvast een beetje te leren kennen.
 
Afscheid samen
Er is veel meer mogelijk dan u denkt, en vaak ook zonder extra kosten. Daarom nemen we de tijd om een uitvaart uitvoerig met u door te nemen. Uw vaste uitvaartleider komt dagelijks op bezoek om de details met u te bespreken of om gewoon een kop koffie te drinken. Zo kan hij of zij antwoord geven op uw vragen en voorstellen doen die u niet tot de mogelijkheden rekende. Op die manier creëren we stapsgewijze een uitvaart die recht doet aan de overledene.

Klein gezelschap
Bent u met een klein gezelschap, dan regelen we de informele familiekamer in het uitvaartcentrum, de kerk of thuis. Hier is misschien geen standaard catering, maar dat verzorgen we dan met onze eigen mensen. Gesproken woord wisselen we af met muziek.
 
Intieme sfeer
Meestal wordt na de uitvaartplechtigheid een condoleance gehouden. Mocht u uitgebreid gelegenheid tot condoleren willen geven en daarvoor niet al te veel kosten wil maken, dan kunt u een condoleance thuishouden. Daarvoor hebben wij een uniek concept gemaakt.
Bij een condoleance aan huis hoeft u, indien u dat wenst, zelf niets te doen. Alle benodigde materialen dragen we zelf aan, we verzorgen de koffie, iets lekkers, doen de bediening en maken alles weer netjes op orde voordat we vertrekken.
 
Goedkoper dan u denkt
Bij Elias uitvaart betaalt u gemiddeld veel minder en krijgt u meer dan u had verwacht.
Een andere veel voorkomende misvatting is dat u verplicht bent om uw uitvaart via uw verzekeraar te laten verzorgen. Onder “elders verzekerd?” leest u meer hierover. U BENT VRIJ OM TE KIEZEN en wij behandelen dit graag voor u.
Komen de uitvaartkosten geheel onverwacht en hebt u geen uitvaartverzekering en/of hebt u onvoldoende eigen geld. Geen probleem, we komen u tegemoet met een renteloze betalingsregeling.