Uitvaartdienst

Uitvaartdienst

Tijdens de uitvaartdienst wordt de overledene herdacht en met dankbaarheid teruggekeken op dat wat hij of zij voor de nabestaanden heeft betekend. De dienst biedt troost voor nabestaanden: men draagt elkaar in het gemis en weet zich gedragen door God.
Deze bijeenkomst of dienst kan gehouden worden in uw eigen kerkelijke gemeente, maar het kan ook daarbuiten. Denkt u bijvoorbeeld eens aan een zaal in een restaurant, in de openlucht, bijvoorbeeld op een natuurbegraafplaats of …….vult u maar in. Er is echt meer mogelijk dan u denkt.

Uw predikant kan een belangrijke rol spelen in de uitvaartdienst. Hij zal rekening houden met de aard van de kerkelijke betrokkenheid van de aanwezigen. Dit vertaalt zich in taal- en beeldgebruik, de keuze van lezingen en liederen of in de wijze waarop de aanwezigen worden aangesproken. Elias uitvaartzorg onderhoudt contact met uw predikant en ondersteunt waar nodig. Mocht u geen beroep kunnen doen op een eigen predikant, dan heeft Elias uitvaartzorg contact met een aantal voorgangers waarmee we u kennis kunnen laten maken.
 

Offerte aanvragen