Opbaring

Opbaring

Een belangrijk onderdeel van de uitvaart is de manier van opbaren van de overledene. Voor nabestaanden is deze periode van belang, om afscheid te kunnen nemen en kracht te vinden bij elkaar en bij God.
De keuze van opbaring is erg persoonlijk. Elias kan u hierin verschillende mogelijkheden bieden.
De eerste mogelijkheid is de thuisopbaring. Dit is een bijzondere keuze waarbij nabestaanden, zo vaak zij dat wensen, bij de overleden dierbare kunnen zijn.

Uw dierbare thuis opbaren biedt veiligheid en geborgenheid. In de vertrouwde omgeving hebben nabestaanden bovendien alle tijd en ruimte om rustig, gepast en op eigen wijze afscheid te nemen. Na afloop kijken nabestaanden vaak dankbaar terug op een warme en troostrijke periode. Thuisopbaring is vrijwel altijd mogelijk. Elias uitvaartzorg denkt hierin graag met u mee. Tijdens de periode van thuisopbaring komen wij dagelijks bij u langs. Wij verzorgen alle uitvaartbenodigdheden.

Een gedeeltelijke thuisopbaring is de tweede mogelijkheid die Elias uitvaartzorg kan bieden, indien u uw overleden dierbare niet 24 uur per dag thuis wilt of kunt opbaren. In overleg met u kunnen we de overledene op afgesproken tijden thuisbrengen. We zorgen ervoor dat uw overleden dierbare een mooie plek in huis krijgt zodat u en uw naasten in alle rust afscheid kunnen nemen. Op een afgesproken tijdstip halen we de overledene weer op en brengen we hem of haar naar ons eigen afscheidshuis of een andere plek die u heeft uitgekozen.
Een derde mogelijkheid is dat we de overledene opbaren in een afscheidshuis of rouwcentrum bij u in de regio.